Wijkverkeersplan Noordwest Enschede

Door Raymon Haveman op 6 april 2023

Afgelopen maandag is het wijkverkeersplan Noordwest Enschede aangenomen in de gemeenteraad. Hier is een lang traject aan vooraf gegaan en ook binnen de PvdA hebben we geworsteld of dit het juiste plan is voor deze wijk. Vlak voor de raadsvergadering zijn namelijk circa 750 handtekeningen uit de buurt aan de burgermeester overhandigd. Een uitgebreid artikel is hier te lezen!

Marijn OuwehandNa grondige voorbereiding in Stadsdeelcommissie Noord, het schrijven van moties en verschillende overleggen door fractievertegenwoordiger Paul Oonk, heeft ons raadslid Marijn Ouwehand twee moties ingediend om het wijkverkeersplan op bepaalde punten bij te sturen. Een mooie samenwerking binnen de fractie, waarbij volledig gebruik gemaakt werd van de expertise van beide fractie leden.

De eerste motie is bedoeld om de huidige verkeersstromen beter inzichtelijk te krijgen. De referentiemeting van vorig jaar was niet helemaal representatief en betere inzichtelijkheid kan onvoorziene negatieve gevolgen voorkomen. Hoe deze metingen er precies uit gaan zien wordt verder uitgewerkt door wethouder Kampman en in de Stadsdeelcommissie Noord verder in concrete vorm besproken. “Als de werkzaamheden onvoorziene negatieve gevolgen hebben, kan hier vervolgens op ingespeeld worden.” Aldus Ouwehand.

De tweede motie is gericht op participatie. De PvdA wil leren van het participatietraject en niet voorbijgaan aan het feit dat sommige bewoners zich niet gehoord voelen. In de motie wordt voorgesteld om samen met de bewoners te kijken hoe de verdere uitvoering van hoe het wijkverkeersplan vormgegeven kan worden, waarbij er een fysieke en digitale mogelijkheid is om een mening te kunnen geven.

Om toch uiteindelijk de verkeersdrukte in de wijk te verminderen moet er buiten de wijk gekeken worden. De motie die we samen met de BBE indienden voorziet hierin. Ook steunden we de motie van de VVD die er specifiek voor zorgt dat de Roessingshsbleekweg zo ingericht wordt dat er hier maar 30 km/u gereden kan worden.

De moties zijn uiteindelijk met ruime meerderheid aangenomen en de PvdA houdt een vinger aan de pols over een constructieve uitvoering van het wijkverkeersplan, waarbij de input van alle bewoners worden meegenomen.

Paul en Marijn hebben hier een heel artikel aan gewijd. Deze valt hier te lezen: Klik hier voor het hele artikel!

Raymon Haveman

Raymon Haveman

Eén van de belangrijkste voorwaarden om je gelukkig te voelen is een goed thuis. Als iemand die zijn hele leven in Enschede heeft gewoond, is deze stad mijn thuis. Dat is niet afhankelijk van in welke wijk je woont, of welk huis. Wat belangrijk is, is dat je een eerlijke kans krijgt, dat er naar

Meer over Raymon Haveman