Geef dit prentenboek cadeau: “Kom uit die kraan”!!

Door Narda Teke-Bozkurt op 14 april 2024

Opgroeien tussen boeken

Voor het zevende jaar op rij heeft de leesbevorderingscampagne “geef een prentenboek cadeau” de missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen boeken

In Enschede is ongeveer 24% van de bevolking laaggeletterd. In een gezin waar ouders/verzorgers moeite hebben met Nederlands lezen zijn vaak geen of weinig boeken voor kinderen. Voorlezen is dan niet gebruikelijk. De PvdA en GroenLinks in Enschede hebben samen het initiatief genomen en zetten zich met veel enthousiasme in om dit voorjaar geld in te zamelen en daarvoor veel prentenboeken te kopen.

In samenwerking met verschillende basisscholen zorgen wij dat zoveel mogelijk kinderen, uit een gezin waar behoefte is aan extra taalontwikkeling, een boek van ons krijgt. De boeken worden door raadsleden van Groen Links en de PvdA op de scholen uitgedeeld.

Het boek “Kom uit die kraan”!!

Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat?

Een mooi prentenboek met veel zoekplaatjes en een stoere inslag. Een boek om vaak opnieuw te lezen en steeds nieuwe elementen te ontdekken.

Hoe doet u mee?

U kunt zelf een boek bij de boekhandel kopen en weggeven maar u kunt ook met ons meedoen.

Stort dan € 3 of een veelvoud daarvan tot en met 12 mei voor 14.00 uur via de QR-code, of maak het bedrag over op het bankrekeningnummer van PvdA Enschede onder vermelding boekenactie 2024.

Partij van de Arbeid

NL60 RABO 0398 8618 11

Boekenactie 2024

 

De beide afdelingsbesturen, de fracties en het campagneteam hopen door deze waardevolle campagne minstens 400 kinderen blij te maken  met een mooi prentenboek.

 

Narda Teke-Bozkurt

Narda Teke-Bozkurt

Ik ben Narda Teke-Bozkurt. Ik ben getrouwd met Mustafa en moeder van drie geweldige kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sociaal advocaat. Daarnaast werk ik ook als docent recht bij Saxion in Deventer. Ik ben enorm geïnteresseerd in de maatschappelijke kwesties die we in Enschede moeten oplossen. Denk bijvoorbeeld aan de jeugdzorg,

Meer over Narda Teke-Bozkurt