“Oorlog” tegen armoede

Door Arjan Kampman op 23 november 2018

Beste Allen,

De afgelopen week hebben we de begrotingsbesprekingen in Enschede afgerond. De begroting van Enschede vraagt nog steeds dat we scherpe keuzes moeten maken. De stad moet vooruit en tegelijkertijd moeten we het sociale gezicht goed in de gaten houden. Ik denk dat we een goede balans met elkaar hebben gevonden.

Met het geld dat we krijgen vanuit het rijk voor het sociaal domein komen we niet uit en we zullen dan ook de komende jaren geld bij moeten passen vanuit de algemene middelen. We hebben gelukkig eenmalig geld gekregen vanuit de landelijke “stroppenpot”. 13,3 miljoen is een groot bedrag waar we blij mee zijn. Maar het valt zo weg in het tekort van 18,6 miljoen dat we hebben. We blijven dan ook nadrukkelijk inzetten op de lobby naar Den Haag. Er moet echt structureel geld bij.

Als wethouder maak je elke dag weer fantastische dingen mee die in onze stad gebeuren. Mensen die zich op allerlei manieren professioneel en vrijwillig inzetten voor de Enschedeër.  Zo hadden we vorige week een armoede bijeenkomst, georganiseerd door de adviesraad Werk en Inkomen en de WMO raad. Vele andere partijen waren hierbij aanwezig. Fantastisch om de beleving en de inzet van eenieder te zien. En toch hebben we met zijn allen het idee dat we het nog een heel stuk beter kunnen doen door zaken meer op elkaar aan te laten sluiten en af te stemmen.

Ik gebruik hiervoor altijd de woorden dat we in Enschede een “oorlog” te voeren hebben tegen armoede. Iedereen is ergens in de stad bezig om zijn/haar strijd te strijden en toch winnen we de oorlog niet. Tijd voor herbezinning, met zijn allen bij elkaar komen en kijken hoe we het nog beter kunnen doen om duurzaam de armoede in onze stad aan te pakken. In 2019 zal het armoede en schuldenbeleid stevig geëvalueerd gaan worden. Hierin past ook weer een stevige armoede conferentie.

Ik heb er zin in, samen kunnen we het verschil maken!!

Arjan Kampman

Arjan Kampman

Arjan Kampman, 55 jaar, geboren en getogen in Enschede. Om precies te zijn de wijk Twekkelerveld. Meer dan 25 jaar getrouwd met Maurizia. Samen hebben we twee zonen, Mauro (24) en Fabio (21). Verbonden Als rasechte Enschedeër voel ik mij enorm verbonden met de stad en al haar vraagstukken. Ik heb mezelf mogen ontwikkelen en

Meer over Arjan Kampman