Door op 20 februari 2014

Winkelcentrum Stokhorst: tijd voor actie!

Het wordt hoog tijd dat eindelijk wat gebeurt met winkelcentrum Stokhorst en omgeving. Plannen voor nieuwbouw zijn er al lang en op papier is alles in kannen en kruiken. De werkelijkheid is anders. Er gebeurt niets en verpaupering slaat steeds meer toe. Bewoners ergeren zich eraan en noemen dit deel van de wijk gekscherend The Bronx. Reden voor vragen van de PvdA aan stadsdeelwethouder Jeroen Hatenboer.

De wethouder antwoordde in de stadsdeelcommissie Oost op dinsdag 18 februari dat het niet aan de gemeente ligt dat er niets gebeurt. Projectontwikkelaar Green Retail House kan de zaken rond een supermarkt, die nodig is voor de financiering van de nieuwbouw, alsmaar niet rond krijgen. Tot overmaat van ramp stopt de ondernemer van de C1000 er ook nog mee. Het zijn zaken waar de gemeente geen vat op heeft. Ook heeft de gemeente geen mogelijkheden om dit proces te versnellen. We kunnen alleen maar hopen dat snel begonnen wordt met de nieuwbouw, want het wordt wel hoog tijd voor actie!

Intussen moet de openbare ruimte rond het winkelcentrum een onderhoudsbeurt krijgen, want ook die gaat hard achteruit. Na mijn vragen in de stadsdeelcommissie is vanuit stadsdeel Oost meteen contact gelegd met de Vereniging van Eigenaren van de woningen aan de Fresiastraat. Er zal op heel korte termijn begonnen worden met herbestrating. Buurtbewoners gaan zelf het groen opschonen.

Dan zit er nog een addertje onder het gras. Er is sprake van dat EMTE wellicht te zijner tijd van de Ribbelerbrinkstraat naar het nieuwe winkelcentrum Stokhorst verhuist. Met name oudere mensen uit de buurt bij de EMTE maken zorgen over een mogelijk vertrek van ‘hun’ supermarkt. Dit punt verdient aandacht, want de ene plek vullen door een andere leeg te laten komen, brengt de wijk als geheel ook niet verder.