Door op 15 september 2015

Vijf kandidaten voor de Jan Schaeferprijs 2015

Tot 1 september konden kandidaten worden aangemeld voor de Jan Schaeferprijs 2015. Deze prijs wordt door de PvdA fractie uitgereikt aan mensen die een bijzonder initiatief hebben genomen dat een zichtbare of tastbare verbetering oplevert voor het leefklimaat in wijk of buurt.

Er zijn vijf kandidaten. Met ieder van hen is een interview gehouden. De verslagen van die gesprekken zijn vervat in een rapport dat aan een onafhankelijke jury wordt voorgelegd.

Deze jury, die dit jaar bestaat uit Janke Smit, Yara Hümmels en Wim Jansen Lorkeers, zal de uiteindelijke winnaar aanwijzen.

Op zaterdag 19 september wordt de prijs uitgereikt door Bert Otten, oud landelijk vicevoorzitter van de PvdA, tijdens een feestelijke bijeenkomst in buurthuis ’t Nije Terphoes, Noordhollandstraat 4, aanvang 16.00 uur.

De kandidaten voor de Jan Schaeferprijs 2015 zijn de volgende personen en groepen (in volgorde van binnenkomst).

  • Werkgroep Wijkverkeersplan Hogeland Noord/Getfert Perik, voor de inzet om te komen tot een breed gedragen en kwalitatief goed verkeersplan, waarbij rekening werd gehouden met zowel de belangen van eigen wijkbewoners en ondernemers als met die van omliggende wijken.
  • Stichting Historische Kring Boekelo, voor de bijdrage aan het dorpsgevoel in Boekelo door de geschiedenis levend te houden en door beeldbepalende objecten uit het verleden in de openbare ruimte te herstellen of terug te plaatsen, zoals de vijver, de portiersloge Bleekerij en ornamenten.
  • Hanny Oude Munnink, voor haar inzet voor kinderactiviteiten en de speeltuin in Velve-Lindenhof. Bovendien is ze als vrijwilliger betrokken bij Muziekcentrum, Wilminktheater, Kleine Wilmink, Sonnevanck en Culturele Zondagen.
  • Harry Smit, voor zijn jarenlange inzet voor de speeltuin Mekkelholt, de initiatieven die hij daar ontplooide, zoals het verbeteren van de speeltoestellen, en de activiteiten die hij nog steeds verzorgt, zoals de kaartavond, de dartavond, de sjoelavond en de bingo.
  • Peter Reinders, die veel bijdraagt aan de leefomgeving in Pathmos door zijn betrokkenheid bij activiteiten als de Pathmosmarkt, de Pathmos-zomerfeesten, het jaarlijkse Sint Maarten-feest, bingo, jeu de boules, opschoondag en jongerenactiviteiten.

Meer informatie over de Jan Schaeferprijs kunt u vinden op info Jan Schaeferprijs.