Vervolg voortgang clustering sportparken

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 11 april 2023

PvdA Enschede raadslid Rienke Hofman-BijlstraOp 22 maart jl. schreef ik al over de voortgang van de clustering sportparken. In de tussentijd hebben we raadsbreed met het raadsvoorstel ingestemd. Samen met BBE hebben wij ons hard gemaakt voor de Enschedese Rugbyclub ERC’69. We riepen het college op het gat van 1,3 ton te dichten voor ERC’69, zodat zij hun clubgebouw en kleedkamers kunnen realiseren. We ontvingen brede steun vanuit de Raad. Vanaf de publieke tribune klonk ook luid gejuich. De Enschedese Rugbyclub was weer in groten getale aanwezig. Wanneer het over sport gaat, zit de publieke tribune altijd goed vol trouwens. Mooi om te zien!

Voorwaarden die we in het voorstel stelden, naast het toekennen van meer budget, zijn: dat de verenigingen (ERC’69, Enschede Broncos, Twente ’05, EHC ’95 en Disc Devils Twente) die zich hier vestigen zich inzetten om maatschappelijke activiteiten te organiseren en dat het clubgebouw en de kleedkamers toegankelijk zijn voor alle verenigingen die zich hier gaan vestigen.

Samen met D66 dienden we een voorstel in om Sportclub Enschede en SVV ’91 voor de zomer duidelijkheid te bieden over de locatie waar zij terecht kunnen. De andere clubs die geherhuisvest moeten worden en/of in samenwerkingsverbanden moeten we als gemeente ook blijven stimuleren en faciliteren. De verplichte inschrijving van de andere clubs is daarmee geschrapt uit het raadsvoorstel. Die verplichting bracht onnodige bureaucratie en pressie richting de clubs.

Met dit voorstel en de aanpassingen zijn we weer een stap dichterbij de clustering van de sportparken in Enschede. Hiermee werken we toe naar toekomstbestendige sportparken

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra