Voortgang clustering sportparken

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 22 maart 2023

PvdA Enschede raadslid Rienke Hofman-BijlstraIn de vorige commissievergadering over de clustering van de sportparken vroeg de PvdA de wethouder de regie te pakken, waar nodig, en verenigingen duidelijkheid te bieden. Dat zien we terug in het raadsvoorstel dat we afgelopen maandag 20 maart bespraken.

De voorwaarden die omschreven staan in het voorstel bieden de verenigingen die nog een duwtje in de rug nodig hebben duidelijkheid. Voor anderen zijn deze voorwaarden niet nodig en dat gaven zij de raadsleden in de commissievergadering ook mee. En dat is prima. De processen die daar lopen, moeten we vooral niet in de weg gaan zitten. Het voelt voor ons dus niet alsof we de verenigingen het mes op de keel zetten, zoals onlangs werd beweerd in de media.

We riepen de wethouder op ook nu goed in gesprek met de verenigingen te blijven en daarin maatwerk per vereniging te bieden. De clustering is een hele klus voor bestuurders van verenigingen, die dit allemaal in hun vrije tijd moeten doen. Sta hen dus goed bij met advies en bied hen de juiste ondersteuning. Wij hopen dat Sportaal daar een goede rol in pakt.

We vroegen de wethouder naar de eerlijke verdeling van gelden over de verenigingen. Hoe komt u daartoe wethouder? De wethouder gaf hier een vaag antwoord op. Dus hier heb ik nog een aantal technische vragen over gesteld aan de ambtenaar. Wordt vervolgd.

In de vergadering werd niet duidelijk of we de Enschedese Rugbyclub ERC ’69 nog meer geld doen toekomen. De 375.000 euro is voor hen niet genoeg om een nieuw clubgebouw neer te zetten, geven zij aan. En ook voor SVV is het nog onduidelijk waar zij terecht kunnen. Heel naar om te horen dat zij nergens welkom lijken te zijn. Daar moet echt wat aan gedaan worden. In de eerstvolgende Raadsvergadering praten we weer door over de voortgang van de clustering sportparken.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra