Door op 18 juni 2015

Slagvaardige aanpak luchthaventerrein mogelijk maken

Op 30 juni 2014 heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om slagvaardigheid te tonen ten aanzien van goed onderbouwde plannen die passen binnen de kaders van het luchthaventerrein. Die kaders zijn bepaald in het advies van de commissie Wientjes, Technology Base Twente, en zijn bekrachtigd door de raad.

Een zogenaamde “Verklaring van geen bedenkingen Technology Base Twente” is noodzakelijk om snel te kunnen acteren bij kansen die zich voordoen. Zo kunnen initiatieven snel worden gefaciliteerd, doordat niet meer per bedrijf een afzonderlijke verklaring opgehaald hoeft te worden bij de gemeenteraad. Dit levert meerdere maanden tijdswinst op per initiatief.

De PvdA is voor een snelle ontwikkeling van Technology Base Twente. Die moet een belangrijk onderdeel gaan worden van de banenmotor voor Twente. Werk, werk en nog eens werk, daar gaat het nog steeds om in onze regio.

Van belang is dat de gewenste ontwikkelingen worden aangejaagd, maar dat die binnen de kaders passen die voor het luchthavengebied zijn gesteld. Een goed evenwicht dus tussen technologische bedrijvigheid en het unieke karakter van het gebied.

Het democratisch proces blijft gewaarborgd, omdat voorstellen naar de gemeenteraad worden gestuurd en door raadsleden kunnen worden geagendeerd ter bespreking, als ze dit noodzakelijk vinden.
Alles overwegende, gaat de PvdA akkoord met deze “Verklaring van geen bedenkingen”. Zo kunnen we voortvarend werken aan de ontwikkeling van Technology Base Twente. Daarbij past vertrouwen in de kaders die we hebben gesteld en in het top- en kwaliteitsteam dat hiervoor is aangesteld.

Overigens hebben we van de wethouder begrepen dat zich inmiddels kandidaten aandienen en dat is natuurlijk goed nieuws.

Zie ook:
Invulling Technology Base Twente uit de startblokken