Door op 16 juni 2014

Schriftelijke vragen over Innovatiefonds Enschede

De nieuwe coalitie van D66, Burgerbelangen Enschede, CDA, VVD en ChristenUnie wil een aanzienlijk bedrag aan het Innovatiefonds Enschede onttrekken voor andere activiteiten. Dat is zo afgesproken in het coalitieakkoord. Al eerder gaven wij aan dat de PvdA dit een foute keuze vindt. Zie Nieuwe coalitie kleedt Innovatiefonds Enschede uit.

Het bestuur van het fonds moest uit de krant vernemen dat de coalitie de stekker eruit trekt en trok de conclusie dat het fonds aanzienlijke schade was toegebracht. Er is nog geen voorstel van het college van B&W over de uitwerking van de voornemens inzake het Innovatiefonds Enschede en dus ook nog geen raadsbesluit. Het is dus nog volstrekt onduidelijk hoe een en ander straks gestalte krijgt.

Inmiddels heeft de investeringscommissie van het innovatiefonds haar werkzaamheden beëindigd. Dat heeft consequenties, want er staan investeringen uit en er worden nog investeringen gedaan. Wie nemen nu de beslissingen over de deelnemingen en leningen uit het fonds? Hoe worden het beheer van en het toezicht op het fonds geregeld? Hoeveel geld wordt onttrokken aan het fonds? Deze en andere vragen hebben wij als schriftelijke vragen Innovatiefonds Enschede aan het college van B&W gesteld. We rekenen op spoedige beantwoording.