Door op 20 september 2015

Raadsvragen over gevaarlijkste kruispunt van Nederland

Het kruispunt Lossersestraat-Glanerbruggeweg/Lonneker Molenweg komt in onderzoek van RTL4 naar voren als het meest gevaarlijke kruispunt van Nederland. In de afgelopen drie jaar werden op het kruispunt van de provinciale weg tussen Enschede en  Losser en gemeentelijke zijwegen de meeste ongevallen geregistreerd.

Geen prettig lijstje om bovenaan te staan. Dat de locatie hoog scoort, is mogelijk te verklaren uit het feit dat het een weg betreft waar hard gereden wordt, een parallelweg met vreemde voorrangssituatie en het niet optimaal zicht vanaf de zijwegen op de provinciale weg. Veel van de ongevallen betreft het niet verlenen van voorrang.

In 2011 heeft de provincie samen met de gemeente het kruispunt opnieuw ingericht. Er zijn middengeleiders geplaatst en de belijning is vernieuwd. De cijfers van RTL4 zijn van de periode daarna. Klaarblijkelijk heeft één en ander nog niet geleid tot een veiligere situatie. In onze artikel 38-vragen roepen we het College van B&W dan ook op om, samen met de provincie, de situatie nog eens goed te onderzoeken, om te bezien of er aanvullende maatregelen kunnen worden genomen.