Over de luchthaven

Door Marijn Ouwehand op 2 februari 2023

Er zijn partijen in de gemeenteraad die opnieuw willen laten onderzoeken of er een luchthaven kan komen in Enschede.

Wij zien ze niet vliegen, letterlijk en figuurlijk. Twente Airport is wat de PvdA-fractie betreft als burgerluchthaven een gedane zaak en het onderzoeken eigenlijk ook niet waard.

Op dit moment zitten we in een proces waarbij Berenschot aanbevelingen heeft gedaan over de manier waarop de Technology Base verder kan worden ontwikkeld. Die aanbevelingen voor optimalisatie van het bedrijvenpark en (de faciliteiten op) de luchthaven omarmen we als PvdA. Er wordt vastgehouden aan het profiel van de Commissie van Wijzen uit 2014. Dit is ook afgesproken in het coalitieakkoord.

In een gezamenlijke vergadering met de Provinciale Staten werd duidelijk dat de PS in 2025 hun positie binnen Technology Base gaan heroverwegen. De tijd dringt nu om regionaal commitment te krijgen en de Technology Base te versterken. Hierbij moeten we er wel voor waken dat het geen financiële Floriade wordt, om Annemieke Wissink te citeren, lijsttrekker van de PvdA bij de komende provinciale verkiezingen.

Marijn Ouwehand

Marijn Ouwehand

Ik ben Marijn. Ik hou van muziek, van het maken en van het luisteren, als zangdocent en jazzvocalist. Hoewel het niet makkelijk is ben ik sinds mijn afstuderen aan het Conservatorium van mijn passie mijn beroep aan het maken. Eén ding heb ik geluk mee: ik heb een fijne woning in mijn geboortestad Enschede. Thuis

Meer over Marijn Ouwehand