Door op 24 maart 2014

Nieuwe studieruimte Audentis in het centrum

Het centrum van Enschede is een mooi studiecentrum rijker. Aan de Brammelerstraat werd maandag 24 maart het nieuwe plekje van studentenvereniging Audentis et Virtutis geopend. Het heet De Bul en verwijst daarmee naar het te verkrijgen diploma, maar ook naar de stier in het wapen van de vereniging. Het centrum wordt gerund door de studenten en leden zijn de hele week welkom om te studeren in de mooie ruimte.

Audentis timmert hard aan de weg en dat is goed voor de studentencultuur in Enschede. Niet alleen de kwaliteit van de opleiding speelt een rol bij de keuze voor een studie en stad, maar ook de kwaliteit van het studentenleven. Door actieve verenigingen als Audentis krijgt Enschede ook op dat vlak een mooie naam. Het ondernemerschap van de studenten van Audentis is bovendien mooi om te zien en geeft zeker een impuls aan de stad.

Het pand dat ze betrekken stond inmiddels al drie jaar leeg en heeft zodoende een mooie invulling gekregen. Een veelheid aan functies, waaronder dus ook studeren, past in de visie van de PvdA op de binnenstad. Die kan alleen levendig worden, zijn en blijven als er van alles gebeurt. Wonen, werken, studeren, cultuur, horeca, noem maar op.
Dat studenten graag in het centrum studeren blijkt: er is reeds een studiecentrum van de Student Union gevestigd aan de Walstraat. Deze locatie is echter zo’n succes dat de dertig studieplekken vaak allemaal bezet zijn.