Nieuwbouwwoningen Stadsveld

Door André Boersma op 26 juli 2018

Afgelopen week heb ik in de krant kunnen lezen dat Woningbouwvereniging Domijn voornemens is om de duplexwoningen aan de Wicher Nijkampstraat en woningen aan de Tuinbouwstraat te gaan slopen. Deze woningen vallen onder de sociale huurwoningen en zijn dus betaalbaar voor bepaalde doelgroepen. Wat ons verbaast is dat we kunnen lezen dat Domijn niet van plan is nieuwe sociale huurwoningen ervoor terug te bouwen op dezelfde plek. Én dat Domijn deze woningen niet zelf mag bouwen gezien de wet, maar het daarom laat bouwen door een externe partij. De wet is er natuurlijk niet gekomen om er daarna omheen te kunnen ‘fietsen’.

Juist in een periode van groei van de economie is er nog steeds veel behoefte in Enschede aan sociale huurwoningen, ook in het laagste segment. Ook maken we ons zorgen over de mogelijkheid voor de huidige bewoners om terug te keren als ze dit willen, kunnen ze het dan wel betalen? De PvdA is blij met herstructurering van het gebied rond de SL Louwesstraat, maar wil er ook voor zorgen dat iedereen in onze stad betaalbaar en goed kan wonen. Dat is niet voor niets ook opgenomen in het coalitieakkoord. Daarom zullen wij de komende tijd de ontwikkelingen in de nieuwbouw scherp in de gaten houden.

André Boersma

André Boersma

Ik ben Andre Boersma, geboren en getogen in Enschede. Ik ben 67 jaar oud, gehuwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vond dat de PvdA haar rode gezicht wel wat meer mocht tonen. En daar ga ik nog steeds voor. In mijn Enschede kan iedereen veilig

Meer over André Boersma