Evenementennota: Inclusie en Toegankelijkheid

Door Marijn Ouwehand op 14 december 2023

Marijn OuwehandGraag wil ik jullie vertellen over de ontwikkelingen rondom de recent aangenomen Evenementennota in Enschede.

Inclusie en Toegankelijkheid

Binnen de Evenementennota hebben we de focus gelegd op inclusie en toegankelijkheid. Bij evenementen op de Oude Markt en het Van Heekplein is een toegankelijk toilet nu verplicht, evenals begaanbare kabelgoten voor rolstoelgebruikers en scootmobiels. Iedereen moet tijdens een evenement zeker kunnen zijn van een toegankelijk toilet en zich zelfstandig vrij door de binnenstad kunnen bewegen. Stimuleren en aanmoedigen is niet voldoende voor implementatie van het VN-verdrag Handicap. Waar geen wil is, is een wet.

Gratis Water bij Evenementen

Een ander aangenomen amendement binnen de Evenementennota verplicht organisatoren van niet vrij toegankelijke sport- of muziekevenementen om gratis water te verstrekken bij temperaturen van 25 graden of hoger. Water is namelijk een eerste levensbehoefte. Hierbij zorgen organisatoren er, in overeenstemming met gemeente en veiligheidsregio, voor dat deze voorzieningen duidelijk zichtbaar en toegankelijk zijn voor iedereen.

Marijn Ouwehand

Marijn Ouwehand

Ik ben Marijn. Ik hou van muziek, van het maken en van het luisteren, als zangdocent en jazzvocalist. Hoewel het niet makkelijk is ben ik sinds mijn afstuderen aan het Conservatorium van mijn passie mijn beroep aan het maken. Eén ding heb ik geluk mee: ik heb een fijne woning in mijn geboortestad Enschede. Thuis

Meer over Marijn Ouwehand