Door op 24 oktober 2014

Evenementenbeleid gebaat bij samenwerking

Dinsdag 21 oktober heeft de gemeenteraad de nota Evenementenbeleid vastgesteld. Dit is een beleidskader dat het mogelijk moet maken dat evenementen op een goede manier in Enschede georganiseerd kunnen worden en daarmee bij bijdragen aan een bruisende stad. Voor ons als PvdA was de nota akkoord en kon er bij hamerslag over besloten worden.

Tegelijkertijd weten we echter ook dat in de binnenstad van Enschede twee partijen, die ieder een aantal horeca ondernemers vertegenwoordigen, rollebollend over straat gaan. We hadden al eerder de wethouder gevraagd meer tijd en energie in te steken in het vinden van een oplossing hiervoor.

Tenslotte gaat het erom dat goed georganiseerde evenementen voor veel plezier zorgen voor de inwoners van Enschede en Twente en leuke artikelen opleveren in de media met een positieve uitstraling voor Enschede. We zitten niet te wachten op artikelen in de krant over twee partijen die vooral elkaar aan het bevechten zijn.
Het college heeft gelukkig besloten hier werk van te maken en heeft de UVA, de Universiteit van Amsterdam, gevraagd een onderzoek uit te voeren om de verstandhouding weer goed te krijgen. Hier zijn wij als PvdA zeer content mee.

In de raadsvergadering hebben we verantwoordelijk wethouder Hans van Agteren gevraagd of hij bereid is de uitkomsten van het onderzoek met de gemeenteraad te delen en, indien de uitkomsten daartoe aanleiding geven, te komen met aanvullingen of aanpassingen op het evenementenbeleid. Deze toezegging hebben we van de wethouder gekregen.

Ik verheug me, net als vele anderen, op leuke evenementen, georganiseerd door partijen die graag met elkaar samenwerken. Zo kunnen we genieten van al het moois dat Enschede te bieden heeft.