Door op 21 augustus 2015

Concreet resultaat Topteam: Aeronextlife komt naar luchthaven

Toen duidelijk werd dat een burgerluchthaven Twente er voorlopig niet in zit, is gezocht naar een nieuwe invulling voor het terrein. Een Commissie van Wijzen stelde een rapport op, waarin een visie stond die gericht was de ontwikkeling van Technology Base Twente: een plek waar hoogwaardige kennis wordt omgezet in concrete producten en die een topper kan worden op het gebied van nieuwe materialen, nieuwe productiemethoden en duurzame hightech bedrijvigheid.

Deze visie is uitgewerkt in een plan van aanpak en een Topteam is aan de slag gegaan om concrete resultaten te bereiken.

Afgelopen week werden we verblijd met het eerste succes van dit Topteam. Het bedrijf Aeronextlife wil zich op Technology Base Twente vestigen. Dit nieuwe bedrijf legt zich toe op ontmanteling van vliegtuigen, gericht op maximaal hergebruik van onderdelen en reststoffen. Het bedrijf verwacht uiteindelijk voor 70 mensen werkgelegenheid te kunnen bieden.

De PvdA vindt dit een prima ontwikkeling. Het is bedrijvigheid die goed past bij de doelstelling van Technology Base Twente en het technische profiel van onze regio. Een compliment dus aan het Topteam.

Dit smaakt naar meer!