Door op 11 november 2014

Brede steun voor aanpakken geluidsschermen bij fietstunnels

Wethouder Hans van Agteren moet er bij Rijkswaterstaat op aandringen dat de geluidsschermen bij de fietstunnels onder de Rijksweg 35 worden verfraaid. Dat is de mooie uitkomst van een motie die de PvdA tijdens de begrotingsbehandeling heeft ingediend. De motie werd unaniem aangenomen.

Dankzij de inzet van oud-fractielid André Boersma, die een prima motie voorbereidde en op de motiemarkt ook andere partijen wist mee te krijgen, kon het voorstel dat de gemeente het initiatief neemt om te zorgen dat de geluidsschermen worden schoongemaakt en opgefleurd met schilderkunst op veel steun rekenen.

Onlangs werden de verschillende fietstunnels onder de N35 verfraaid. Wijkbewoners zijn er content mee, omdat de met graffiti bespoten tunnels een onveilig gevoel gaven. Het resultaat mag er zijn: na hard werken leverden kunstenaars samen met jongeren een aantal meesterwerkjes op. Die zorgen ervoor dat mensen zich op de fiets weer prettiger voelen.

Een logische vervolgstap is dat ook de omgeving van de tunnels wordt aangepakt. De glazen geluidsschermen en betonwanden zijn veelal bespoten met graffiti en dat is zonde. Het initiatief dat de wethouder nu gaat nemen, moet ertoe leiden dat omwonenden straks kunnen meedoen en meepraten bij het vinden van een oplossing. Eerst moet het gesprek met Rijkswaterstaat, eigenaar van de schermen, worden geopend. Daarin kan de wethouder prima de bewoners faciliteren.