Door op 17 december 2014

Bewoners meer betrekken bij herstructurering Mekkelholt

Wethouder Van Agteren gaat zorg dragen voor betere communicatie met de inwoners van Mekkelholt over de herstructureringsplannen. Dat zegde de wethouder toe in reactie op vragen van de PvdA in de stadsdeelcommissie Noord op dinsdag 16 december.

Aanleiding voor de vragen was de grote onzekerheid bij bewoners van Mekkelholt over de toekomst van het Manina-terrein. Dit terrein is gelegen tussen de Mekkelholtsweg, de Koolmeesstraat, de Dr. van Damstraat en de Fazantstraat. Tot voor kort stond er een bedrijfspand, maar dat is afgelopen zomer gesloopt ten behoeve van het project herstructurering Mekkelholt. Zicht op wat er gaat gebeuren hebben de bewoners echter niet. Intussen kijken ze door het leeggehaalde bedrijfsterrein continu bij elkaar in de huiskamer. De geplaatste schuttingen nemen dat deels weg, maar zeker niet vanuit de hogere appartementencomplexen.

Tijdens ons wijkbezoek op 15 november hoorden we diverse klachten van bewoners over de wijze waarop ze worden geïnformeerd over de plannen. De herstructurering is ingrijpend, zeker voor bewoners met een koopwoning, en dus moet de communicatie op orde zijn.

De gemeente trekt in deze belangrijke herstructurering van Mekkelholt op met de woningbouwcorporaties De Woonplaats en Domijn. De ambitie is om de herstructurering naar voren te halen, zodat niet pas in 2018 wat gebeurt. De PvdA gaf de wethouder mee dat als het inderdaad wat langer gaat duren, hij met de buurt wellicht kan kijken naar een goede tijdelijke invulling van het terrein.