Ben Kokkeler stelt zich kandidaat voor Eerste Kamer

Door Ben Kokkeler op 29 september 2018

Beste mensen,

Ik kandideer voor de komende Eerste Kamer verkiezing en vraag daarvoor jullie steunbetuiging in de vorm van jullie handtekening, voor 5 oktober.

In overleg tussen de voorzitters van de Noordelijke gewesten is afgesproken dit keer de verkiezingsstrijd in te gaan met een brede lijst van kandidaten en profielen, meer dan 1 per gewest.

Kandidaten solliciteren bij een landelijke commissie met een ondersteuning van minimaal 100 leden die daarvoor hun handtekening plaatsen. Een aantal afdelingen zijn daartoe in actie gekomen, natuurlijk ook onze afdeling. Bestuur, fractie en campagneteam hebben al getekend. Het zou geweldig zijn als nog ca. 20 leden zouden willen tekenen!

Ik ben erg gemotiveerd om te kandideren en breng daartoe graag mijn 35-jarige ervaring in als bestuurder en onderzoeker in het (internationale) publieke domein.

De afgelopen 4 jaar was ik lid van onze Statenfractie, als burgerlid woordvoerder Economie. Uiteraard kandideer ik voor de nieuwe periode. Er is veel te doen, ondanks de economische groei vallen veel mensen toch buiten de boot en de investeringen van de Provincie komen op korte termijn vooral ten goede aan start-ups en grote internationale bedrijven. Ik heb daarover de afgelopen 4 jaren voortdurend druk gezet jegens GS, vragen gesteld, moties ingediend, de publiciteit gezocht (zie mijn blogs op de Statensite), in goed samenspel met onze 053Fractie en met name Tijs de Bree en Hans de Nooter in de Statenfractie.

Als jullie me persoonlijk willen spreken over mijn motivatie, graag natuurlijk, geef dan een seintje via 0610723379 (sms, WhatsApp of bellen). Tekenen kan via diverse wegen: ik stuur jullie de lijst per mail, of ik kom langs ergens op de avonden in de week van 1 oktober.

Ik hoop op jullie handtekening te mogen rekenen, graag voor 5 oktober !

Ben Kokkeler

 

 

Ben Kokkeler

Ben Kokkeler

Ben Kokkeler (1958, Enschede), is sedert ruim 35 jaar werkzaam voor de publieke zaak en lid van de PvdA. Hij werkte in de ontwikkelingssamenwerking, milieubeweging en organisaties voor jongeren en techniek, cultuur, het sociaal domein en hoger onderwijs (waaronder de UT en de TU-Dortmund). Sedert 2016 is hij lector Digitalisering en Veiligheid bij de Hogeschool

Meer over Ben Kokkeler