Door op 17 februari 2014

Beleving van belang voor bruisende binnenstad

Hoe belangrijk een levendig centrum is, werd duidelijk in het binnenstadsdebat. Het debat, dat werd georganiseerd in het kader van Opinie053, werd erg goed bezocht en ging met name over de leegstand van winkels en wat winkeliers, ondernemers en gemeente samen kunnen doen om te zorgen dat we ook in de toekomst een bruisende en levendige binnenstad hebben. Deskundige Cor Molenaar gaf een goede voorzet, waarin hij inging op alle belevingswaardes (horen, zien, voelen, ruiken) en de potentie van Enschede.

De PvdA onderschrijft het belang van een levendig centrum, en heeft in het verkiezingsprogramma onder andere een passage opgenomen over voortzetten van het Actieprogramma Binnenstad.

In de discussie over winkeltijden werd duidelijk dat het in ieder geval van belang is een goede balans te vinden tussen de wensen van de (potentiële) klanten en de winkeliers. Ideeën als koopzaterdagavond als vervanger van de traditionele donderdagse koopavond werden geopperd om bezoekers nog meer beleving in de binnenstad te kunnen bieden.

Wethouder Marijke van Hees zei ook nog eens goed te willen kijken naar de levendigheid van het Van Heekplein, waar bijvoorbeeld door horeca een mooie aanvulling op het aanbod kan ontstaan.