Wij investeren vijf miljoen om de sociale woningbouw in Enschede te versnellen

Door Yara Hümmels op 21 december 2023

5 miljoen euro

In de raad hebben we besloten meer dan vijf miljoen euro vrij te maken om sociale woningbouw te versnellen. In het woondebat, in het voorjaar, heeft het college de opdracht gekregen om met plannen te komen voor versnelde woonprojecten in Enschede, met de nadruk op sociale woningbouw voor jongeren, studenten en senioren. Met dit geld kunnen we dit ook doen voor jongeren die afhankelijk zijn van huurwoningen tot de huurtoeslag grens van € 454,-. En, dit initiatief omvat ook de bevordering van kleine woningen, zoals de populaire “Tiny Houses.”

Ondanks stijgende bouwkosten willen wij dat er wordt geïnvesteerd in Enschede en in sociale woningbouw, wonen & zorg en het creëren van aantrekkelijke woonmilieus. Het geld stelt corporaties in staat vertraagde projecten te hervatten, waaronder de sociale woningbouw in Centrumkwadraat en op de hoek Walhofstraat/Deuringerstraat. Deze woningen moeten uiterlijk in 2026 gereed zijn.

Extra sociale huurwoningen

Door dit geld beschikbaar te stellen voegen we extra sociale huurwoningen toe aan onze stad, waardoor nog meer inwoners kunnen profiteren van een fijne en betaalbare woning, waar ze hun thuis van kunnen maken.

Yara Hümmels

Yara Hümmels

In mijn kindertijd deelden mijn broer en ik ons ‘thuis’ ook met andere kinderen. Iedereen was welkom: pleegkinderen, kinderen uit de buurt of klasgenootjes, het maakte niets uit. Altijd een plek aan tafel, of simpelweg de mogelijkheid om met de Donald Duck op de bank weg te dromen. Mijn ouders hebben mij vroeg bijgebracht dat

Meer over Yara Hümmels