Waterschapsverkiezingen: Anneke Beukers stelt zich voor

8 maart 2019

De Statenperiode loopt ten einde. Acht jaar ben ik met heel veel plezier Statenlid PvdA Overijssel geweest. Tijdens die periode heb ik veel kennis op gedaan over de natuur, het milieu en de opgaven waarvoor we staan. Daarom wil ik graag de volgende vier jaar mijn kennis en mijn netwerk inzetten als lid van het Waterschapsbestuur.

Water, ik ben er dol op. Geboren aan een Drentse “Veenwieke” (een veenkanaal) in Erica, ben ik opgegroeid met water. Spelen op of om het water is een vast deel van mijn jeugdherinneringen.Tegenwoordig roei ik en nog steeds glijdt alles van me af als ik midden op het water in mijn skiff op het kanaal of op de Vecht roei. “Ben je niet bang”, is vaak de vraag, gek genoeg ken ik die angst niet. Hoewel ik de kracht van water absoluut niet onderschat, overheerst het gevoel van vrijheid en één met de natuur. Pure passie. Daarnaast heeft mijn politieke werk me er meer dan bewust van gemaakt dat de zorg om en voor water nadrukkelijke aandacht behoeft. Daarom sta ik op de lijst voor Water Natuurlijk Vechtstromen.

De PvdA heeft ervoor gekozen zich aan te sluiten bij een specifiek opgerichte “waterpartij”, Water Natuurlijk. Het verenigt verschillende doelgroepen; de watersportverenigingen, de groene organisaties en een aantal politieke partijen. Samen hebben we ons gevonden in één beleid voor het waterschap, groen, duurzaam en betaalbaar.

In de 10e eeuw werd ons Hollandse landschap in cultuur gebracht en werd inpoldering en afwatering noodzakelijk. Daarmee ook samenwerking om elkaar geen overlast te bezorgen. Pas sinds 1992 zijn er rechten toegekend aan alle ingezetenen van een gebied van het Waterschap. Een mooi democratisch recht dat gaat over besluiten aangaande lasten en opdrachten voor stedelijke gebieden zoals de waterzuivering, bestrijding wateroverlast maar ook hittestress. Het gaat ook over waterpeil, natuur en landschapsbeheer op het platteland. De taken van een Waterschap zijn veelzijdig en veelomvattend en kennen nieuwe begrippen en uitdagingen zoals de zorg voor droge voeten en voor waterreservoirs.

Mijn werkwijze is die van verbinding leggen tussen de grote thema’s en de dagelijkse omgeving. Daarom ben ik ambassadeur voor het Nedersaksisch en promoot ik de internationale handel met Duitsland. Ik heb oog voor biodiversiteit en voer actie voor de grutto, de kievit en de bijen in onze omgeving en voor onze veengebieden. Ik wil me op dezelfde wijze inzetten in het bestuur van het Waterschap Vechtstromen voor de belangen van onze inwoners. Werken aan een gezonde en betaalbare waterhuishouding en aan een prachtige waternatuur waarvan je naar hartenlust kunt genieten met respect voor dier en plant.

Mag ik 20 maart 2019 op uw stem rekenen?

Anneke Beukers,

Lijst 2, plaats 9!