Door op 17 november 2014

Waar was de PvdA? Op straat was de PvdA!

Bijna maandelijks gaat de PvdA Enschede naar een wijk in de stad om met mensen te praten over hun buurt en over wat hen bezig houdt. Op zaterdag 15 november gingen in heel Nederland PvdA’ers de straat op om met mensen in gesprek te gaan. Wij gingen deze middag met een mooie groep van acht personen naar Mekkelholt.

Veel mensen waren in de stad naar de Sinterklaasintocht, maar we troffen toch nog bijna 50 mensen thuis. Uit de gesprekken bleek dat veel mensen al lange tijd en prettig wonen in Mekkelholt. Minpunten waren er ook. Die gingen over slecht onderhoud van groenvoorzieningen en overlast door huisjesmelkers. Verschillende bewoners zeiden zich soms onveilig te voelen op straat.

We werden gevolgd door een cameraploeg van RTV Oost. De regionale omroep wilde de PvdA wel eens in actie zien na alle ophef over uitspraken van het landelijk partijbestuur dat PvdA-ers meer de straat op moeten en maakte een reportage.

Na afloop van de gesprekken praatten we in de Huiskamer van Mekkelholt aan het Fazantplein door met een aantal bewoners. Het was mooi om te zien dat veel enthousiaste bewoners zich actief inzetten voor hun buurt. De PvdA ziet kansen om hen te ondersteunen in hun onmisbare werk. Wij zullen op korte termijn weer in gesprek gaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

We nemen alle geluiden mee in de uitkomsten van de middag en maken er een samenvatting van. Die verspreiden we binnenkort in de wijk en we geven die natuurlijk ook mee aan de gemeenteraadsfractie. Er zijn geluiden bij die serieuze aandacht verdienen!