Verkeersafwikkeling SL Louwesstraat

Door André Boersma op 14 februari 2022

Al lange tijd klagen buurtbewoners over de hoge snelheid waarmee motorvoertuigen door de SL Louwesstraat rijden. Onlangs kwam een oudere man op het idee een zelf in elkaar gefabriceerde flitspaal aan de straat te zetten. Met als gevolg dat veel verkeersdeelnemers snel op de rem trapten. Dat toont des te meer aan dat er te snel wordt gereden. Dit is niet het enige waar inwoners over klagen. Door een wijziging in de route van buslijn 5 rijdt de bus nu door de SL Louwesstraat. De druk op het verkeer is hierdoor dermate toegenomen en onveilig geworden. In de stadsdeelcommissie vergadering van West stelde ik hier vragen over.

Gelukkig was de wethouder het al snel met me eens dat de druk op deze straat te hoog is geworden. Hij sluit aanpassingen in de route van buslijn 5 en het plaatsen van een flitspaal in de toekomst niet uit. Maar allereerst moet het gedrag van de bestuurders veranderen. Anders is er niets tegen te doen. Ik ben blij met de toezegging van de wethouder hier naar te kijken en mee te nemen in een nieuw verkeersplan. Zo blijkt maar weer dat vragen stellen loont. In de vorige stadsdeelcommissie West vergadering had ik ook al opgemerkt dat lijn 72 niet meer door Usselo rijdt. Gelukkig is dat opgelost door de buurtbus een andere route te laten rijden. Zo op het einde van deze periode zijn dit mooie successen.

André Boersma

André Boersma

Ik ben Andre Boersma, geboren en getogen in Enschede. Ik ben 67 jaar oud, gehuwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vond dat de PvdA haar rode gezicht wel wat meer mocht tonen. En daar ga ik nog steeds voor. In mijn Enschede kan iedereen veilig

Meer over André Boersma