Uw PvdA-wethouder Arjan Kampman

20 juni 2022

Beste Enschedeërs,

Nu wij namens de PvdA zijn toegetreden tot de coalitie, zijn wij ook trots dat Arjan Kampman door de gemeenteraad is geaccepteerd als wethouder in onze stad. Arjan moet door, de inwoners en de stad vragen erom; met Arjan is er continuïteit van bestuur, veel dossierkennis en goede contacten tot Den Haag en de VNG.

Hij is de sociaal-democraat die deze stad en dit college nodig heeft. Een straatvechter met het hart op de goede plek, altijd aanspreekbaar, altijd vol goede ideeën en energie om aan de slag te gaan voor onze Enschedeërs. Voor hen die het nodig hebben. Door naar de mens en de situatie te kijken, niet vanuit het systeem dat we ooit met elkaar gemaakt hebben.

Arjan gaat het stadsdeel gericht werken radicaal doorvoeren. Het gebeurt namelijk in de wijk, samen met de wijkteams. Arjan kan daar als geen ander een slag in maken. Hij weet dat je vanuit die haarvaten in de samenleving die verandering teweeg kunt brengen. Dat heeft hij de afgelopen 4 jaar al gedaan in Zuid, en dat gaat hij nu in Noord doen, inclusief zijn wijk Twekkelerveld.

De portefeuille waar hij mee aan de slag gaat is bestaanszekerheid, arbeidsmarkt, inclusieve stad, wijken & wijkteams, asiel en integratie en coördinerend wethouder huisvesting voor aandachtsgroepen. Al deze onderwerpen zijn Arjan op het lijf geschreven.

Met rode groet,

Yara Hümmels

Fractievoorzitter PvdA