Door op 8 februari 2015

Uitspraken XL Businesspark schaden regionale samenwerking

De Partij van de Arbeid Enschede maakt zich zorgen dat de voorbarige uitspraken van wethouder Welman over de mogelijke aandelenovername door de provincie de samenwerking met de andere Twentse gemeenten schaadt. Daarom stelt de fractie maandag 9 februari in de Stedelijke Commissie vragen over de kwestie.

In een toelichting op het plan van aanpak voor de realisering van een technologiebasis op het terrein van de voormalige luchthaven Twente gaf wethouder Patrick Welman vorige week aan dat er plannen zijn om de aandelen die de gemeenten Almelo, Hengelo, Borne en Enschede hebben in het XL Businesspark Twente geheel over te doen aan de provincie Overijssel. Deze uitspraak heeft tot beroering geleid, zowel bij betrokken gemeenten, als bij de provincie. Gedeputeerde Eddy van Hijum toonde zich eveneens verrast. Hij gaf aan dat wethouder Welman voor zijn beurt had gesproken.

De PvdA wil graag opheldering waarom de wethouder zonder nader overleg met andere gemeenten naar buiten is getreden met de ideeën en op welke wijze we nu constructief met andere gemeenten op deze projecten van regionaal belang de samenwerking laten werken.