Rienke neemt afscheid als raadslid

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 26 maart 2024

PvdA Enschede raadslid Rienke Hofman-BijlstraBeste partijgenoten in Enschede,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik stop als raadslid. In de afgelopen 8 maanden heb ik de tijd genomen om te herstellen van een burn-out. Sinds begin februari ben ik weer een paar uur gaan werken voor Avedan in Almelo. Dat bouw ik langzaam op.

In de gemeenteraad vervangt Paul Oonk mij nu voor een tweede periode van 4 maanden. Het is heel fijn dat hij dat doet. Maar ik heb besloten om nu definitief de knoop door te hakken en kom niet meer terug als raadslid. Het raadswerk heeft veel van mij gevraagd. Ik heb het met hart en ziel gedaan, met m’n hele hebben en houden. Vele uren heb ik erin gestoken en heel eerlijk, vele nachten heb ik ervan wakker gelegen. Raadslid ben je 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ik heb er veel van geleerd en goede dingen kunnen bereiken voor de inwoners van Enschede en haar dorpen. Het is een eer geweest dit te mogen doen. Dank voor de steun die ik van velen heb mogen ontvangen in de afgelopen jaren.

Het ga jullie goed en we zien elkaar!

Lieve groet,

Rienke

Helaas nemen we afscheid van Rienke na jaren van toewijding en passie voor onze stad en de sociaaldemocratie. Enschede verliest hiermee een oprecht betrokken raadslid. Rienke, je hebt ons geïnspireerd met je inzet voor het welzijn van onze inwoners en je betrokkenheid bij de stad. Dank voor de tijd die we samen hebben doorgebracht en voor de blijvende impact die je hebt gehad.

We wensen je het allerbeste in je toekomstige avonturen en blijven hopen dat je idealen en waarden blijven schitteren, waar je ook gaat.

Namens de hele fractie, Yara en Arjan.

 

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra