Regenboog Stembus Akkoord

Door Raymon Haveman op 11 oktober 2022

Marijn Ouwehand LHBTIQ+ PvdA Enschede Maandag 10 oktober 2022 heeft Marijn Ouwehand, woordvoerder LHBTIQ+ voor de PvdA Enschede, het Enschede Regenboog Stembus Akkoord medeondertekend. De ondertekenaars zetten zich in voor een diverse en inclusieve gemeente, waar iedereen zichzelf kan zijn. Ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken of welke grond dan ook. Zij spannen zich in om de komende collegeperiode de getekende afspraken op het gebied van LHBTIQ+ emancipatie uit te voeren.

Normaal gezien wordt dit voor de verkiezingen gedaan, maar door de drukke periode voor de verkiezingen kon het COC Twente-Achterhoek geen geschikte datum plannen zodat alle partijen aanwezig konden zijn. Gisteren is dit alsnog gelukt.

Belangrijke onderwerpen in het Regenboog Stembus Akkoord zijn het voeren van een inclusief beleid, het bevorderen van de veiligheid en het steunen van jongeren. Het steunen van potentieel kwetsbare groepen en de zichtbaarheid bevorderen maakt het compleet. Uiteraard steunen wij dit van harte en zijn deze onderwerpen ook vanzelfsprekend opgenomen in ons verkiezingsprogramma.

regenboog pin EnschedeNaast Marijn als woordvoerder LHBTIQ+ beleid in de raad, hebben we natuurlijk ook nog een portefeuillehouder LHBTIQ+ in het college. Namelijk onze eigen wethouder Arjan Kampman.

Vandaag, 11 oktober is het Coming-Out Dag. Op Coming-Out dag wordt aandacht besteed aan het moment dat iedereen die zich niet vindt passen in het hokje “hetero” openlijk voor de eigen seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Het uit de kast komen, oftewel de coming-out.

Dit is ook het einde van de Regenboogdagen in Enschede. Samen met burgemeester Bleker, wethouder Arjan Kampman, vertegenwoordigers uit de LHBTI+ gemeenschap en geïnteresseerden uit bijvoorbeeld de politiek werd vanochtend het Regenboogontbijt gehouden. Het einde van de Regenboogdagen werd gehouden met speeches van Arjan en de burgemeester. Dit werd omlijst met kunst en cultuur. Speciale aandacht dit jaar was er voor het bestuur en de vrijwilligers van Café Stonewall, die met 25 personen het enige LHBTI+ café in Enschede overeind houden. Aan het eind werd onder toeziend oog van alle gasten de regenboogvlag gehesen op het stadhuis.

Wil je meer weten over de LHBTI+ gemeenschap of wat het betekent dat Enschede een Regenbooggemeente is, aarzel niet om Marijn of Arjan eens een vraag te stellen.

Raymon Haveman

Raymon Haveman

Eén van de belangrijkste voorwaarden om je gelukkig te voelen is een goed thuis. Als iemand die zijn hele leven in Enschede heeft gewoond, is deze stad mijn thuis. Dat is niet afhankelijk van in welke wijk je woont, of welk huis. Wat belangrijk is, is dat je een eerlijke kans krijgt, dat er naar

Meer over Raymon Haveman