Door op 1 juni 2015

PvdA was in Bothoven: prettig wonen, maar ook minpunten

Bijna maandelijks gaat de PvdA Enschede naar een wijk in de stad om met bewoners te praten over hun buurt en over wat hen bezig houdt. Zaterdag 30 mei gingen we 5 mensen sterk langs de deuren in de Bothoven.

Uit de gesprekken blijkt dat veel mensen erg prettig wonen en het een fijne, centrale wijk vinden – men is overal dichtbij. Er zijn echter ook bewoners die veel overlast ervaren van troep en grof vuil, en van het snel voorbij razende autoverkeer en verkeersonveiligheid. Daarnaast zijn er zorgen over de kwaliteit en het onderhoud van de woningen en de openbare ruimte.

Na afloop van de gesprekken praatten we in de ‘Buurtontmoetingsplek Ingang Zuid’ door met een aantal bewoners en leden van de wijkraad.

We nemen alle geluiden mee in de uitkomsten van de middag en maken er een samenvatting van. Die verspreiden we binnenkort in de wijk en we sturen die ook naar de wijkraad. Natuurlijk geven we de samenvatting ook mee aan de PvdA gemeenteraadsfractie. Er zijn geluiden bij die serieuze aandacht verdienen.