Door op 22 september 2014

PvdA deed mee in Twentsche Roeiregatta

Enschede kent tal van leuke en verrassende evenementen. De Twentsche Roeiregatta is daar één van. Reden voor de PvdA om vrijdag 19 september met een enthousiaste groep mee te doen aan het evenement in de haven. De hoofdprijs zat er weliswaar niet in, het plezier was er niet minder om.

De Twentsche Roeiregatta bestaat al jaren en wordt georganiseerd om aandacht te geven aan jongeren die dreigen vast te lopen. Doel is om deze jongeren betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt of te zorgen voor een betere aanvullende opleiding. Aan de Binnenhaven zit een werkplaats waar zij aan hun technische vaardigheden kunnen werken, zoals het onderhoud van de sloepen waarmee gevaren werd.

Dit mooie doel steunen we van harte. Daarom stapten we vrijdag met negen mannen en vrouwen in de grote sloep in een strijd tegen instellingen en bedrijven uit de stad. De wedstrijden maken in 2014 voor het eerst deel uit van de jaarlijks terugkerende Havenfeesten Enschede. De Havenfeesten worden gehouden in het kader van ‘Jij maakt het Havengebied’.

Bij deze dagen we de andere politieke partijen in Enschede uit om volgend jaar ook met een ploeg mee te doen in de haven! Het zou mooi zijn om dan met alle politieke kleuren aanwezig te zijn op dit mooie evenement.