Door op 29 mei 2015

PvdA bezocht Twekkelerveld: het is er vooral prettig wonen

Een aantal weken geleden was de PvdA Enschede in Twekkelerveld. We gingen langs de deuren om te horen wat mensen van hun wijk vinden. Na afloop van praatten we met een aantal bewoners door in wijkcentrum ‘De Raad’. Mensen wonen over het algemeen prettig in Twekkelerveld. Men is tevreden over contacten met buren, winkelaanbod en rustige woonomgeving. Er zijn ook minpunten, zoals de kwaliteit en het onderhoud van woningen, het plaatsingsbeleid van corporaties en de verkeersveiligheid.

Uit de gesprekken in Twekkelerveld bleek dat een ruime meerderheid prettig woont in de wijk. Veel van de bewoners zijn echte Twekkelervelders, die al lange tijd in de wijk wonen. De meest genoemde positieve punten zijn de goede contacten met de buren, het winkelaanbod en de rustige woonomgeving.

Naast deze positieve punten kwamen ook een paar punten van aandacht naar voren. Die betreffen de kwaliteit en het onderhoud van de woningen en de plaatsing van mensen door de woningcorporaties. Sommige bewoners geven aan dat zij drugsoverlast ervaren en zich onveilig voelen vanwege inbraak. Daarnaast moet de verkeersveiligheid verbeterd worden.

De PvdA gaat aan de slag met deze punten. Laurens van der Velde is gemeenteraadslid van de PvdA in de stadsdeelcommissie Noord. Met hem kan contact worden opgenomen als u meer wilt weten of als u iets over de wijk wilt melden.

Wilt u alsnog de enquête over uw wijk invullen? Ga dan naar www.pvdaenquete.nl