Door op 21 september 2015

Peter Reinders wint Jan Schaeferprijs 2015

Peter Reinders heeft de Jan Schaeferprijs 2015 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of groep die als vrijwilliger een belangrijk initiatief heeft ontwikkeld voor de verbetering van zijn leefomgeving, straat, buurt of wijk van Enschede. De prijs werd op zaterdag 19 september voor de negentiende keer uitgereikt.

De jury, bestaande uit Janke Smit, Yara Hümmels en Wim Jansen Lorkeers, was unaniem in haar oordeel.

“De jury heeft gekozen voor het initiatief dat toegankelijk is, het leefklimaat van de wijk bevordert en de wijk zichtbaar verbetert. Kortom: helemaal in de geest van Jan Schaefer. De jury heeft kunnen constateren dat de winnaar in staat is geweest een positieve bijdrage te leveren aan de buurt en de wijk. Niet alleen door een enkele activiteit voor elkaar te krijgen, maar door vele verschillende initiatieven tot een succes te maken.
De verscheidenheid in de activiteiten is groot en spreekt een groot publiek aan; van jong tot oud, niet alleen wijkbewoners maar ook mensen van buiten de wijk. De inzet van de winnaar maakt het verschil voor de wijk als geheel maar ook voor het slagen van plannen en initiatieven die genomen zijn. Doorzettingsvermogen, het blijven geloven en ervoor blijven gaan. Roeien tegen de stroom in tot uiteindelijk het gestelde doel behaald is. Dat kenmerkt de winnaar.”

Die winnaar is dus Peter Reinders. Hij was genomineerd voor zijn bijdrage aan de leefomgeving in Pathmos door zijn betrokkenheid bij activiteiten als de Pathmosmarkt, de Pathmos-zomerfeesten, het jaarlijkse Sint Maarten-feest, bingo, jeu de boules, opschoondag en jongerenactiviteiten. Naast een oorkonde, bloemen en een trofee mocht hij ook een bedrag van 500 euro in ontvangst nemen, als bijdrage voor de activiteiten waarvoor hij zich inzet.

Er waren vijf kandidaten. Ze werden allemaal in het zonnetje en de bloemen gezet. Het oordeel van de jury kunt u lezen in het juryrapport Jan Schaeferprijs 2015.

Meer informatie over de prijs kunt u vinden op info Jan Schaeferprijs.