Door op 15 juli 2015

Oud fractielid Dries Sternheim overleden

Op 11 juli is Dries Sternheim, ruim 3 jaar na zijn echtgenote Hennie, in zijn huidige woonplaats Amsterdam overleden. Heel veel jaren is Dries actief geweest binnen de PvdA Enschede. Veel oudere leden zullen zich hem en zijn vrouw Hennie nog herinneren. Hun huis aan de Emmastraat 2 was jarenlang het centrale punt binnen onze afdeling.

Feitelijk was hun huis hèt PvdA-kantoor van de afdeling. Van daaruit werden alle campagnes geregeld en was het een komen en gaan van velen.

Hennie was secretaris van de afdeling en Dries lid van de gemeenteraadsfractie. Dries is vanaf 1974 betrokken geweest bij de fractie. Eerst als fractievolger en vanaf 1975 als lid van de gemeenteraad. Dat heeft hij gedurende 3 raadsperiodes gedaan. Zijn aandachtsgebied was vooral de zorgsector.

Naast partijwerk was hij in die tijd werkzaam als fysiotherapeut. Ook was hij lange tijd vrijwilliger binnen het welzijnswerk, o.a. bij het wijkcentrum De Wesseler (de Boerderij) en het jongerenwerk in de binnenstad.

Na het overlijden van hun zoon Joost hebben Hennie en Dries er voor gekozen om – na hun pensionering en het beëindigen van een vertegenwoordigende functie binnen de partij – dichterbij de kinderen en kleinkinderen te gaan wonen en vertrokken zij uit Enschede. Eerst naar Lelystad, maar al snel naar Amsterdam.

Dries heeft altijd contact gehouden met leden van onze afdeling en had de laatste jaren de gewoonte om eens per jaar een paar dagen in Enschede te logeren om die contacten te onderhouden. Ook dit jaar was dat weer het plan. Helaas heeft hij dit om gezondheidsredenen moeten afzeggen.

Wij herinneren ons Dries vooral om zijn uitgesproken standpunten en zijn houding. Hij was een hele lieve, tegendraadse, eigenwijze en vooral principiële man. Degenen die het slechter hadden dan hij, voor hen kwam hij op. Tot in zijn laatste dagen. Hij is in mei 95 jaar geworden.