Nieuw onderkomen Stop Armoede 053

Door André Boersma op 16 februari 2022

De stichting Stop Armoede 053 is actief in stadsdeel West en doet al jaren fantastisch werk voor mensen die in armoede raken of dreigen te raken. De stichting vroeg nu echter zelf om hulp. De activiteiten vinden plaats vanuit een privé adres. Dat is door het toenemend aantal hulpvragen, in 2021 al 1700, niet meer vol te houden. Men was daarom dringend op zoek naar een betaalbare eigen ruimte in de wijk. Tot nu toe was dat nog niet gelukt.

Ik heb in de stadsdeelcommissie West gevraagd of de gemeente de stichting kan en wil helpen. Mijn vragen leidden tot een doorbraak. De wethouders Van Houdt en Kampman hebben in gezamenlijk overleg de mogelijkheid gevonden voor een plek in wijkcentrum De Boei. Ook is er een subsidie aanvraag gedaan voor ondersteuning.

Zo hebben we op de valreep van deze gemeenteraadsperiode een goede oplossing voor de stichting kunnen realiseren!

André Boersma

André Boersma

Ik ben Andre Boersma, geboren en getogen in Enschede. Ik ben 67 jaar oud, gehuwd en heb twee kinderen en vijf kleinkinderen. Ik ben de politiek in gegaan omdat ik vond dat de PvdA haar rode gezicht wel wat meer mocht tonen. En daar ga ik nog steeds voor. In mijn Enschede kan iedereen veilig

Meer over André Boersma