Meer ruimte voor Stichting Leergeld

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 16 januari 2023

We zijn blij dat het college onze oproep om de inkomensnormen voor Stichting Leergeld op te rekken heeft overgenomen, zodat nu gezinnen met een inkomen van maximaal 130 procent van de bijstand hier een beroep op kunnen doen. Met deze beleidswijziging voorkomen we dat kinderen de dupe worden van de prijsstijgingen en de inflatie.

De Stichting Leergeld Enschede helpt ouders die krap bij kas zitten met de aanschaf van een fiets, computer, schooltas of gymkleding voor hun kinderen. Maar ook betaalt ze een schoolreisje, muziek- en danslessen of de contributie van een sportvereniging.

Door meer gezinnen toegang te geven tot het fonds zorgen we ervoor dat kinderen niet achtergesteld worden vanwege de economische situatie van hun ouders. Dat ze niet geïsoleerd raken, en dat ze dezelfde kansen krijgen als andere kinderen.

Eerder konden ouders nog wel het lidmaatschap van de voetbalvereniging betalen, nu kunnen ze dat soms niet meer. Via de Stichting Leergeld kunnen ze nu hun kinderen gewoon op voetbal laten blijven.

Dit geldt trouwens ook voor de onderwijsbegeleiding voor leerlingen vanaf groep 7. Een grotere groep leerlingen kan hier nu gebruik van maken. De verruiming geldt nu voor een jaar. Wat ons betreft blijft deze verruiming gelden.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra