9 oktober 2014

Marianne Witvoet gekozen in Verenigingsraad VARA

Door Marianne Witvoet

De omroepvereniging VARA bestaat uit leden met een gekozen Verenigingsraad, bestaande uit 30 leden verspreid over heel Nederland. Voor deze ledenraad heb ik mij kandidaat gesteld.

Ik ben groot voorstander van een publieke omroep; brede informatie voor het gehele publiek. De overheid dient zorg te dragen voor middelen en faciliteiten ten behoeve van brede informatievoorziening. De VARA levert, naar mijn idee, een specifieke bijdrage in het totale omroepbestel: maatschappijkritisch op het gebied van politiek, natuur, kunst en cultuur.

Van oudsher zijn er veel verbindingen tussen de PvdA en de VARA. Voor de PvdA is het een belangrijke omroep om haar geluid te laten horen. Ik wil hier graag aan meewerken en die mogelijkheid doet zich voor als lid van de Verenigingsraad – en een kandidaat uit Enschede leek mij ook niet verkeerd.

De commissie voor de kandidaatstelling plaatste mij op plek 4 van de kandidatenlijst. In de periode van 27 augustus tot en met 14 september konden leden van de VARA de raad kiezen.
De verkiezingen zijn achter de rug en inmiddels is de officiële uitslag bekend. Tot mijn verrassing ben ik op plek 2 geëindigd. Dit betekent dat ik ook deel ga uitmaken van de overkoepelende raad van VARA/BNN. De officiële installatie is op 15 november in Hilversum.

Van veel mensen kreeg ik reacties en steun. Ik wil iedereen die op mij gestemd heeft, van harte bedanken! De uitslag kunt u lezen op de verenigingspagina van de VARA.