Kom naar de gezamenlijke 1 mei-viering linkse organisaties Enschede

Door René Tenkink op 18 april 2023

PvdA, GroenLinks, SP, NCPN en Lokaal FNV Enschede organiseren dit jaar op de Dag van de Arbeid weer samen de 1 mei-viering in Enschede. Het thema is: “werkende armen”. Deze 1 meiviering (op maandag) wordt gehouden in het SDO-gebouw, Hoog en Droog 25, en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Genoemde linkse organisaties werken samen in het 1 meicomité dat deze keer ondersteund wordt door de Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties (dat zijn plaatselijke verenigingen met linkse Turks-Nederlandse basis). De toegang van de 1 mei-viering is gratis. Dat geldt ook voor koffie en thee bij de inloop van de bijeenkomst. De overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Bert Otten houdt de 1 mei toespraak. Hij is voorzitter van PvdA Overijssel en voormalig wethouder sociale zaken van Hengelo. Monique Tiethof spreekt namens FNV Textielverzorging en Sevgi Seçkin-Sönmez namens PSA-Der (culturele vereniging Pir Sultan Abdal). Deze 3 sprekers gaan ook met elkaar en met belangstellenden in gesprek.

In het programma veel muziek met optredens van Unsal Bozkir en een swingende afsluiting met DJ Torino (tot 22.00 uur). Uiteraard wordt aan het einde van dit programma gezamenlijk de “Internationale” gezongen.

Voorafgaand aan de 1 mei-viering heeft er een demonstratieve tocht plaats in de omgeving van het SDO-gebouw. Start om 19.00 uur en aankomst 19.30 uur bij het SDO-gebouw.

De opbrengst van deze 1 mei-viering gaat naar een speciaal project voor psychische begeleiding van kinderen die slachtoffer zijn van de aardbevingsramp in Zuid Turkije.

René Tenkink

René Tenkink

De PvdA moet een stevige positie hebben in het gemeentebestuur van Enschede. Het is alle hens aan dek in een onrustige tijd. Enschede verkeert in (financieel) zwaar weer, maar de stad heeft veel potentie om zich te ontwikkelen. Vooruitgang is mogelijk als de gemeente vernieuwt door nauw samen te werken met inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers.

Meer over René Tenkink