Door op 4 augustus 2014

Indrukwekkende stille tocht voor lot christenen in Midden-Oosten

De media waren wat verdeeld over het aantal deelnemers aan de stille tocht, zondag 3 augustus in Enschede. Tweeduizend, misschien wel vierduizend. Maar één ding was helder: een grote groep sympathisanten, christenen én niet-christenen, maakte met een indrukwekkende stille mars door het centrum van Enschede duidelijk dat het maar eens afgelopen moet zijn met het geweld tegen christenen in het Midden-Oosten.

Twente kent een grote groep Syrisch-Orthodoxe inwoners voor wie de dagelijkse confrontatie met de verschrikkelijke beelden over het lot van hun geloofsgenoten steeds weer voelt als een harde klap in het gezicht. De politieke instabiliteit in het Midden-Oosten maakt de positie van minderheden in landen als Irak en Syrië kwetsbaar. De gruwelbeelden van misselijkmakende executies zijn weerzinwekkend, en vragen om ingrijpen.

Met de mars wordt vooral de internationale gemeenschap opgeroepen om de veiligheid van ieder in het gebied serieus te nemen en actie te ondernemen waar dat kan en zinvol is. Die hartekreet ondersteunen we van harte.