Door Arjan Kampman op 4 februari 2018

Ergernis over nieuwbouw Oost-Boswinkel

Oost-Boswinkel krijgt een flinke facelift. Mooi, maar de vraag is of alles gaat zoals dat moet gaan. In de rondvraag van de Stadsdeelcommissie West op 6 februari heb ik een aantal vragen gesteld over Oost-Boswinkel. Aanleiding zijn de de vragen die leefden in de buurt. Er komen de laatste tijd veel klachten bij ons binnen over de nieuwbouw in Oost-Boswinkel. We horen van een aantal bewoners ergernissen over een aantal zaken. Het zou goed zijn als hier voor iedereen duidelijkheid over ontstaat.

Als PvdA hebben we de volgende vragen aan het College van B en W gesteld:

1. In het oorspronkelijke bestemmingsplan stond een appartementencomplex met één woonlaag minder dan er nu gebouwd is. Klopt dit?

Antwoord: In het bestemmingsplan stond 12 tot 16 meter en 10% vrijstelling. De ruimte in het Beeldkwaliteitsplan is volledig benut. Het beeldkwaliteitsplan was hier niet op aangepast en zorgde voor wat verwarring. Dit moeten we voortaan anders doen. Inmiddels hebben de buren beroep en bezwaar aangetekend en dit is door de commissie niet ontvankelijk verklaard. Ook ten aanzien van het behoud van de opbrengst van de eigen zonnepanelen.

Mijn commentaar: Dit moeten we in de toekomst niet meer willen. Iets laag voorstellen en bij de realisatie het maximale doen. Hier moet het beleid binnen de gemeente op aangepast worden. Omdat er mogelijk nog verder juridische stappen door de buren kunnen worden gezet, wachten we het verder even af.

2. De wijk heeft er mee ingestemd dat er als afrastering boompjes geplant worden. Maar kopers halen deze nu weer weg. Mag dit?

Antwoord: Er is een verschil tussen de huur- en de koopwoningen. De huurwoningen handhaaft De Woonplaats en ziet hier verder op toe. Bij de koopwoningen ligt dit anders. Daar zijn de verplichtingen in de koop doorgeschoven naar de eigenaren. Er wordt nu gekeken hoe daarop gehandhaafd moet worden. De afspraak van beukenhagen als afrastering is inderdaad gemaakt.

3. Parkeerplaatsen moeten huurders erbij gaan huren en dat zou niet afgesproken zijn. Klopt dit?

Antwoord: De koopwoningen hebben een eigen parkeerplek. Wil een huurder een eigen parkeerplek, dan kunnen ze deze huren voor 7,50 per maand. Dit is geen verplichting. Het is verder openbare ruimte en daar mag iedereen parkeren.

4. Er worden moestuintjes op het grasveld voor het Nije Terphoes aangelegd en dat zou in de plannen ook niet afgesproken zijn. Klopt dit?

Antwoord: We willen inderdaad bij het Nije Terphoes moestuintjes gaan realiseren. We weten alleen nog niet precies waar. Dit wordt momenteel nog overlegd met de bewoners. Zodra het meer duidelijk is volgt de informatie.

Arjan Kampman

Arjan Kampman

Arjan Kampman, 55 jaar, geboren en getogen in Enschede. Om precies te zijn de wijk Twekkelerveld. Meer dan 25 jaar getrouwd met Maurizia. Samen hebben we twee zonen, Mauro (24) en Fabio (21). Verbonden Als rasechte Enschedeër voel ik mij enorm verbonden met de stad en al haar vraagstukken. Ik heb mezelf mogen ontwikkelen en

Meer over Arjan Kampman