Enschede: Akkoord?

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 28 juni 2018

Tijdens de stedelijke commissie van maandag 25 juni presenteerde een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van alle 12 fracties, zo ook de PvdA, de eerste versie van het Enschede Akkoord.

Het Enschede Akkoord beschrijft hoe de gemeenteraad de komende vier jaar, samen met alle Enschedeërs, maatschappelijke problemen wil oplossen. De raad doet een aantal beloftes aan de stad over de manier waarop ze inwoners wil betrekken bij de besluitvorming. Daarnaast gaat de gemeenteraad een agenda opstellen met de belangrijkste onderwerpen waarover de raad met inwoners in gesprek wil.

De gemeenteraad zoekt inwoners op

Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 juni trekken raadsleden, zo ook onze raadsleden, geholpen door vrijwilligers van M-Pact, de politieke partijen en ambtenaren de stad in om met inwoners in gesprek te gaan. Ook is het mogelijk om digitaal te reageren.

Videoboodschap

In deze videoboodschap vragen alle fracties inwoners mee te denken over de manier waarop we Enschede samen nog mooier en beter kunnen maken.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra