Door op 13 februari 2015

André Boersma: provincie moet inzetten op werk voor jongeren

Ik ben André Boersma en sta op plaats 24 van de PvdA kandidatenlijst voor de Provinciale Staten Verkiezingen op 18 maart 2015.

Ik ben geboren in Enschede op het Pathmos in november 1954. Mijn jeugd bracht ik door op Pathmos, de Veldkamp en de Wesselerbrink.

Ik ben 42 jaar getrouwd, heb 2 kinderen en 5 kleinkinderen en woon nog steeds in het prachtige Enschede.

Na mijn opleiding als lasser bankwerker ben ik op 14-jarige leeftijd aan de slag gegaan bij Phillips in Enschede, in de fabriekshal waar ik vroeger (toen sporthal) met mijn broer en zus naartoe ging voor de jeugd VIVA. Vervolgens werkte ik via de ORMET als melkbezorger en daarna als SRV man. Na faillissement ben ik gaan werken als vrachtwagenchauffeur bij Van Gend en Loos, tegenwoordig DHL.

Binnen DHL ben ik lid van de ondernemingsraad voor de vestiging Hengelo en afgevaardigde voor de vakbond FNV bondgenoten. Pas op latere leeftijd raakte ik betrokken bij de politiek doordat ik me ergerde aan hoe het ging met mijn stad.

Ik kwam in 2006 in de gemeenteraad, werd in 2010 niet herkozen maar werd wel tweede opvolger. In 2013 kwam ik terug in de raad na het vertrek van Gerrit Dijkhuizen, maar door het zetelverlies in 2014 ging ik er na een ½ jaar weer uit. Er is iets in mij dat mij bevlogen maakt voor politiek. Daarom wil ik opnieuw een poging doen om mijn stempel te drukken als het om PvdA standpunten gaat. Politiek laat mij gewoon niet los en ik kan niet tegen onrecht dat mensen wordt aangedaan.

Ik wil mij in de komende periode vooral richten op Werk en Inkomen. Als provincie Overijssel moeten we inzetten op werk voor jongeren. De werkloosheid onder jongeren is hoog, hier moet zo snel mogelijk verandering in komen. Hetzij met geld uit Den Haag, met geld uit Europa of met subsidies uit de provincie. Over een aantal maanden komen er weer heel veel schoolverlaters op de arbeidsmarkt, maar voor velen is er geen werk. Zij zullen moeten doorleren of een uitkering aanvragen.

Het is daarom zaak dat plannen, zoals ‘Twente Werkt!’, slagen om het aantal banen in Overijssel te vergroten. Naast inzet op innovatie, moeten we ook inspelen op de markt die volop bezig is om maakindustrie terug te halen naar Nederland. We kunnen kansen bieden door de bedrijventerreinen die we hebben aantrekkelijker en in grondprijs concurrerender te maken. Dat kan mede door inzet van provinciale fondsen.

We zullen de schouders er onder moeten zetten! Dat kunnen we alleen als wij als PvdA op uw steun kunnen rekenen.