Wegens succes verlengd: Geef een boek cadeau!

30 april 2021

Twee weken geleden vroegen we om hulp. We willen zoveel mogelijk exemplaren van het beroemde boek De brief voor de Koning van Tonke Dragt cadeau doen aan kinderen van groep 8. Juist voor achtste groepers is het belangrijk dit fantasierijke boek te krijgen. De overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs is een sleutelmoment om de leesmotivatie hoog te houden. En dat is hard nodig, want een kwart van de vijftienjarigen kan onvoldoende lezen en schrijven, en meer dan 35.000 mensen in Enschede hebben moeite met lezen en schrijven! Hierdoor worden alledaagse dingen die essentieel zijn om mee te kunnen doen in de samenleving moeilijk: solliciteren naar een baan, je kinderen voorlezen en de bijsluiter van medicijnen begrijpen.

Mee kunnen doen: Kansengelijkheid. Dat is waar de PvdA voor staat. Een eerlijke toekomst voor álle kinderen in Enschede.

De tussenstand: Inmiddels is al meer dan 1000 euro gedoneerd! Omgerekend zijn dat al meer dan 300 boeken. Om precies te zijn: 308. Vorig jaar kwamen we op in totaal 450 boeken. Ons streven is natuurlijk om méér boeken in te zamelen dan vorig jaar en zo nóg meer kinderen blij te maken.

Mocht je al een donatie gedaan hebben: onze hartelijke dank!

Mocht je nog willen doneren: Voor 3,50 euro kun je al een boek doneren aan één achtste groeper. Doneren kan voor 8 mei door een zelfgekozen bedrag over te maken naar de rekening van de PvdA Enschede.

Bankgegevens: NL60 RABO 0398 8618 11 tnv PvdA afd. Enschede, onder vermelding van: donatie Brief voor de Koning. Of door gebruik te maken van de QR-code

QR-code