Voorlopig behoud IJsbaan Twente

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 22 maart 2023

PvdA Enschede raadslid Rienke Hofman-BijlstraOok wij stemden in met het openhouden van de IJsbaan Twente voor het komende schaatsseizoen (2023/2024). We zijn blij met de bijdrage die andere gemeenten in de Regio willen leveren. Het is nog even afwachten of de gemeenteraden van de desbetreffende gemeenteraden het besluit van de colleges volgen. Maar voor nu lijkt IJsbaan Twente voor een jaar behouden.

Gerard Kemkers, oud lange baanschaatser en directeur van TalentNED (gevestigd in Enschede), gaf tijdens een werkbezoek van de Raad aan de IJsbaan aan dat er wel spoedig met een groep vertegenwoordigers van de schaatsport, maar bijvoorbeeld ook ondernemers, een mogelijk nieuwe exploitant, intiatiefnemers om de tafel gegaan moet worden om naar een structurele oplossing te zoeken. En dat zijn wij met hem eens. In de zomer kun je er ook zoveel moois doen. Maak er een mooie horecagelegenheid bij met strandje; er is water genoeg in de buurt. Een paar waterfietsen erbij en klaar. Als een wijziging van het bestemmingsplan nodig is, doe dat dan.

PvdA Enschede raadslid Rienke Hofman-Bijlstra op de schaats

De wethouder zegde toe hier vaart in te maken en ons spoedig te informeren over de verdere toekomst. Afgelopen maandag, 20 maart, deelde de wethouder mee dat er een nieuwe exploitant is gevonden, genaamd Optisport. Dat is alvast goed nieuws.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra