Door op 11 september 2015

Voorbereiding Politieke Ledenraad PvdA door afdeling Enschede

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt op zaterdag 19 september de Politieke Ledenraad van de PvdA plaats. Deze staat in het teken van Prinsjesdag en van de verdieping van ‘Van waarde’ op het onderwerp Goed werk & Onze Verzorgingsstaat.

Om ervoor te zorgen dat de afgevaardigde en belangstellenden van de afdeling Enschede goed beslagen ten ijs komen, wordt een voorbereidende bijeenkomst georganiseerd op dinsdag 15 september om 21.00 uur in het stadhuis (kamer 81). Dit gebeurt direct aansluitend aan de bestuursvergadering.

Op de Politieke Ledenraad worden vijf actuele onderwerpen besproken. Dat zijn:

  • Basisinkomen – Nee? Ja? En zo ja, onder welke voorwaarden?
  • Zeggenschap – Hoe geven we werknemers, mantelzorgers en patiënten de zeggenschap over de zorg terug?
  • Goed werk – Hoe bieden we perspectief op werk voor mensen met en zonder beperking?
  • Een sociaaldemocratische standaard in de zorg – Waar kan je als oudere of zorgbehoevende altijd op rekenen? Hoe organiseren we dat in stad en land?
  • Meer werk: hoe scheppen we duurzame werkgelegenheid voor jong en oud?

Bij de vorige Politieke Ledenraad werd een speciale digitale editie van het blad Socialisme & Democratie uitgebracht met beschouwingen, gerelateerd aan de thema’s. Deze keer verschijnen ter voorbereiding artikelen die je hier kunt raadplegen.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan de voorbereiding van de Politieke Ledenraad.

Inhoudelijke bijdragen zijn ook welkom via de mail, gericht aan René Tenkink, afgevaardigde Politieke Ledenraad namens Enschede. Graag aangeven of je naar de Politieke Ledenraad gaat. Het zou mooi zijn als we genoeg Enschedeërs in Utrecht hebben om mee te doen aan alle deelsessies.