Door op 10 december 2014

Twente Index: economische stand van zaken in de regio

Maandag 8 december was ik in de Grolsch Veste aanwezig bij de presentatie van de Twente Index. Deze Index, die voor de tiende keer verscheen, bevat allerlei informatie over economische thema’s in Twente. Het gaat over zaken als ontwikkeling van werkgelegenheid en vacatures, productiviteit en inkomen, opleidingsniveau, vestigingsklimaat, innovatiekracht en bevolkingsontwikkeling.

Het stuk werd gepresenteerd als ‘een snoepje’ voor de regio. Voor het eerst verschijnt de Index niet alleen op papier, maar ook op een eigen site.

Bij de totstandkoming van de Twente Index zijn regionale kennisinstituten en instellingen betrokken. Er staat veel betrouwbare en feitelijke informatie in. Nieuw is dat ook de realisatie van de regionale beleidsdoelen wordt gevolgd. Het stuk is goed leesbaar. De site van Twente Index is dan ook een bezoekje waard!

Na de algemene presentatie en toelichting vond een aantal deelsessies plaats. In één ervan trad Duco Bannink op, die we ook kennen als lid van het PvdA-afdelingsbestuur in Enschede.