Sportplatform

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 30 mei 2021

In de raad van eind maart hebben wij samen met Groen Links en de coalitiepartijen gepleit voor het behouden van een sportplatform voor Enschede. De kennis en kunde van de leden van de Sportadviesraad moet behouden blijven voor onze stad. Onze motie is met een meerderheid aangenomen.

De Sportadviesraad is net als de Cliëntenraad Werk en Inkomen, het Kennisplatform Integratie en Burgerschap en de WMO Raad per 1 april opgeheven. Omdat een nieuwe adviesraad, de Bewoners Adviesraad Sociaal (BAS), het college per 1 april integraal en vanuit het bewonersperspectief gaat adviseren.

De nieuwe adviesraad gaat het wel over sport/bewegen hebben in relatie tot de gezondheid van mensen. Maar bespreekt Sport niet in brede zin zoals talentontwikkeling en accommodaties voor topsport. Sport raakt meerdere beleidsdomeinen en is belangrijk voor de toekomst van Enschede als sportstad.

Voor de zomer komt het college terug bij de raad om de afspraken over verdere samenwerking die met de oude Sportadviesraad zijn gemaakt te delen.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra