Raad behoudt deel van noodfonds voor inwoners met hoge jaarafrekening gas, water, electra

Door Yara Hümmels op 22 mei 2023

Vorige week hebben wij een motie ingediend, samen met D66, CU, GroenLinks en de PVV, om €100.000 euro van het noodfonds te behouden voor het jaar 2023. Deze motie heeft het unaniem gehaald! Dit geld zal worden gebruikt om inwoners te ondersteunen die geconfronteerd worden met een hoge eindafrekening GWE in combinatie met een hoog maandelijks voorschot en daardoor moeite hebben om in hun dagelijkse levensonderhoud te voorzien.

Deze inwoners kunnen geen aanspraak maken op de bijzondere bijstand. Gezien de gestegen energiekosten en de verdubbeling van betalingsachterstanden in het eerste kwartaal van 2023, vinden wij het essentieel om deze inwoners juist wel te blijven ondersteunen.

Maatschappelijke partners zullen deze financiële ondersteuning bieden en er zal breed gecommuniceerd worden over deze mogelijkheid. Aan het einde van 2023 komt er een evaluatie en worden de resultaten met de gemeenteraad gedeeld.

Yara Hümmels

Yara Hümmels

In mijn kindertijd deelden mijn broer en ik ons ‘thuis’ ook met andere kinderen. Iedereen was welkom: pleegkinderen, kinderen uit de buurt of klasgenootjes, het maakte niets uit. Altijd een plek aan tafel, of simpelweg de mogelijkheid om met de Donald Duck op de bank weg te dromen. Mijn ouders hebben mij vroeg bijgebracht dat

Meer over Yara Hümmels