PvdA schrikt van ‘mesjogge monsterwinsten’ in Twentse zorg

Door Rienke Hofman-Bijlstra op 5 juli 2018

De PvdA is enorm geschrokken dat thuiszorgbedrijven in Twente enorme winsten maken. In berichtgeving van Follow The Money wordt gerept van ruim 66% winst. “Dat betekent dat een groot deel van ons thuiszorgbudget verdwijnt in de zakken van ‘zorgondernemers”, vindt de PvdA.

“In één geval zou 600.000 euro dividend zijn uitgekeerd op een omzet van 1,4 miljoen euro. Dat is wat ons betreft de wereld op zijn kop. Het is een perverse uitkomst van een systeem dat de PvdA graag wil veranderen.”

Wij willen van het college van B&W weten wat er gedaan wordt om exorbitante winstuitkeringen in de thuiszorg te bestrijden. “Het geld dat we in de thuiszorg stoppen moet zoveel mogelijk terecht komen bij de mensen die het echte werk doen, de handen aan het bed. Wij willen dat zo snel mogelijk in kaart wordt gebracht waar dit soort uitvreters actief zijn en hoe we van ze afkomen. Wat ons betreft neemt het college vandaag nog contact op met de andere gemeentelijke partners binnen “Samen14” om dit soort uitwassen tegen te gaan”.

Rienke Hofman-Bijlstra

Rienke Hofman-Bijlstra

Hallo! Ik ben Rienke Hofman-Bijlstra, 43 jaar, geboren en getogen Enschedese. Samen met mijn man en twee prachtige dochters woon ik in Lonneker. In Lonneker voel ik mij thuis en dat is wat ik iedereen wens: een thuis. Met noaberschap. Sinds mijn geboorte ben ik PvdA’er. Mijn vader was bijstandsmaatschappelijk werker en mijn moeder (wijk)verpleegkundige.

Meer over Rienke Hofman-Bijlstra