12 maart 2015

PvdA positief over profielschets nieuwe burgemeester

In een speciaal ingelaste raadsvergadering op maandag 9 maart heeft de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De profielschets vormt het hart van de aanstaande sollicitatieprocedure. Voor het opstellen van de schets vond een brede raadpleging plaats, waarin de burgers van Enschede werden geconsulteerd en gesprekken werden gevoerd met diverse partners.

“De Partij van de Arbeid is content met het profiel dat er nu ligt, en heeft geprobeerd naar de profielschets te kijken door de ogen van potentiële kandidaten”, zo verwoordde fractievoorzitter Laurens van der Velde de mening van de PvdA. “Iemand die energie krijgt van onze kansen, maar ook niet wegloopt voor onze problemen. En daarbij telkens de balans zoekt tussen de burgemeester van de Enschedeërs zijn en de rol nemen als aanjager in de regio.”

“Het schaken op die vele borden, die vele uitersten die het werken in en met Enschede en de regio kenmerken, is een mooie uitdaging die in de profielschets goed naar voren komt. Onze nieuwe burgemeester is iemand die een eigen visie heeft, een zekere eigenheid die niet doorslaat naar koppigheid.

De stijl, de genoemde kenmerken en de schets van de opgave spreken ons in ieder geval aan. En vormen een goede vertaling van de vele gesprekken die zijn gevoerd met tal van vertegenwoordigers in stad, regio en Euregio. We hebben er vertrouwen in dat de profielschets zoals deze hier voorligt, goede kandidaten naar Enschede verleidt. Want dat is wat Enschede verdient: goede kandidaten met uiteindelijk een kei van een burgemeester.”