19 februari 2015

PvdA organiseert wandeling door natuurgebied Ottershagen

Op zondag 22 februari organiseren de afdelingen Tubbergen en Dinkelland van de PvdA een wandeling door natuurgebied Ottershagen met een nazit in gasterij de Smid te Lattrop. Dit in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. Dit is de eerste in een serie tochten waarmee de PvdA kiezers wil laten zien en beleven hoe wordt ingezet op een groen en leefbaar Overijssel.

Startpunt is de Cosmos Sterrenwacht, Frensdorferweg 22, Lattrop. Dit natuureducatief bezoekerscentrum is een bekende plek voor Enschedese scholen en gezinnen met kinderen. Ben Kokkeler, kandidaat bij de aanstaande verkiezingen, heeft dit centrum in 15 jaar tijds met vele vrijwilligers uit Twente en de Euregio ontwikkeld. U bent daar welkom vanaf 11.00 u. Er is koffie met krentewegge.

Daarna start om 12.00 u. een wandeling onder leiding van een gids van de Vereniging Natuurmonumenten. De wandeling voert door het (nieuwe) natuurgebied Ottershagen. Dit 70 ha grote natuurgebied ligt tussen Lattrop en Tilligte en is aangekocht door Natuurmonumenten. In dit prachtige deel van het Dinkeldal werken agrariërs, Waterschap en Natuurmonumenten samen.

Na afloop van de wandeling is er een ontmoeting met borrel in gasterij de Smid, Dorpsstraat 32 te Lattrop.

Ook niet-PvdA leden zijn welkom. De eigen bijdrage voor deze activiteit is € 5,–. Wilt u uw deelname melden aan [email protected]?
Dit in verband met de voorbereiding van koffie en krentenwegge.